نکات مصاحبه مدیر محصول

نکات مهم و red flag های مصاحبه مدیر محصول دیجی‌کالا

در این چند سال مصاحبه‌های زیادی برای جذب Product Manager در شرکت‌ها و سطوح مختلف داشتم که بیش از ۵۰ تا از اونها برای دیجی‌کالا و بیزینس‌لاین‌های مختلفش بوده. از بحث تکنیکال و سافت اسکیل و غیره که بگذریم یه سری چیزها شاید از سمت مصاحبه‌شونده خیلی مهم نباشه ولی سمت مصاحبه‌کننده اغلب red flag محسوب میشه و علی رغم دانش تکنیکالی که دارید ممکنه باعث ریجکت شدنتون در مصاحبه مدیر محصول بشه.
چند تا از مهم‌ترین‌هاشون رو اینجا میذارم:

معرفی ابتدای مصاحبه رو کوتاه و در ۵ تا ۱۰ دقیقه انجام بدید. مصاحبه‌کننده خودش اگر لازم باشه وارد جزییات میشه. سعی کنید در این معرفی storytelling داشته باشید و جذاب و همراه‌کننده هم باشه.

نه زیاد خشک و رسمی باشید نه زیاد صمیمی. با کسی مصاحبه می‌کردم که دانش تکنیکال نسبتا خوبی هم داشت ولی هرچی میگذشت انقدر زیادی خودمونی میشد که برام واضح بود culture fit نیست.

همیشه to the point جواب بدید. اگر سوال رو متوجه نشدید دوباره بپرسید و clarify کنید. یکی از مهارت‌های مهم مدیر محصول اینه که بتونه مسئله رو درست بفهمه و چیزی که توی ذهنشه رو به واضح‌ترین و سرراست‌ترین شکل منتقل کنه بدون اینکه به حاشیه بزنه.

مصاحبه‌کننده رو نپیچونید. در مواردی که بلد نیستید یا چیزی به ذهنتون نمی‌رسه می‌تونید اجازه فکر کردن بگیرید. شما ممکنه فکر کنید دارید مصاحبه‌کننده رو با rambling یا جواب به یه سوال دیگه می‌پیچونید ولی درواقع دارید همه چی‌ رو بدتر می‌کنید.

در سوالات case study و product mindset که پرسیده میشه، یا سوال متداول اگر مدیر محصول ما یا فلان اپ بودی چطور بهبودش میدادی به هیچ وجه یکراست سراغ سولوشن نهایی دادن نرید. رفتن مستقیم سراغ سولوشن از تله‌های متداول مدیریت محصوله.

شما مسئول تک‌تک آیتم‌ها و اچیومنت‌هایی که در رزومه‌تون نوشتید هستید. به چیزهایی که در رزومه نوشتید مسلط باشید و بتونید تا تمام جزئیاتش سوالاتی که ازش میشه رو جواب بدید.

اگر از یکی از تجربیاتتون سوالی میشه که موقعیتش نبوده یا اون موقع دانشش رو نداشتید که روش کار کنید (مثلا برای فلان اکسپریمنت چه success metric گذاشتی؟) همون موقع بهش فکر کنید و جواب بدید. حتی می‌تونید بگید اون موقع بهش فکر نکرده بودیم ولی اگر الان باشه فلان کار رو می‌کنم. (از نظر من حتی در لحظه از خودتون یه چیزی بسازید و بگید هم در این موارد هم مجازه! ملاک دانش و مهارت فعلی شماست).

قبل از مصاحبه در مورد محصولی که قراره روش کار کنید تحقیق کنید و بخونید و حتی براش کیس حل کنید. احتمالش زیاده سوالی حول اون محصول پرسیده بشه.

در انتهای مصاحبه سوال خوب بپرسید. با کسی داشتم برای پوزیشن پروداکت بومی‌محلی دیجی‌کالا مصاحبه می‌کردم و آخرش پرسید بومی‌محلی دیجی‌کالا چیه و چکار میکنه. هرچند من جواب سوالش رو دادم ولی فارغ از باقی مصاحبه (که اون هم خوب پیش نرفته بود) به نظرم همین سوال آخری که پرسید میتونست برای ریجکت شدنش کافی باشه.

در مورد red flag های رزومه هم در آینده می‌نویسم 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *